Slovesnost ob 100-letnici zadružništva na Sevniškem

Updated: Jan 28, 2020


100-letnica zadružnih korenin, ki jo v letošnjem letu obeležuje Kmečka zadruga Sevnica, je zadosten razlog za pogled na prehojeno pot in izkaz spoštovanja našim prednikom, ki so prepoznali pomembnost povezanega delovanja v neprimerno težjih časih.


5. novembra 2019 je v Športnem domu Sevnica potekala slovesnost ob 100-letnici zadružništva na Sevniškem. S svojo prisotnostjo so nas počastili državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek, poslanec državnega zbora Tomaž Lisec, predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Cvetko Zupančič, predsednik Kmečke zadruge Sevnica Uroš Flajs, direktor Kmečke zadruge Sevnica Borut Florjančič, župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, občinski svetniki, predstavniki krajevnih skupnosti, nekdanji direktorji Kmečke zadruge Sevnica in njihovi bližnji, predstavniki ostalih slovenskih zadrug, predstavniki lokalnih podjetij, članice in člani ter zaposleni Kmečke zadruge Sevnica ter drugi obiskovalci.


Na dogodku smo, poleg obujanja spominov, pogleda na trenutno stanje zadružništva in načrtov za prihodnost, predstavili tudi monografijo Kmečka zadruga Sevnica: razvoj kreditnega in kmetijskega zadružništva na Sevniškem avtorja Oskarja Zorana Zeliča.

Spomnili smo se ljudi, ki so v zadnjih letih zadružno pot osvetljevali in po njej strumno hodili. To so bili člani, izvoljeni na vodilne funkcije, ki so se izpostavili in svoje znanje, energijo in čas usmerjali v delovanje Kmečke zadruge Sevnica.


Dogodek je popestril del Okteta Jurija Dalmatina ter vokalistka Neža Jurečič in Tadej Kraševec na kitari.


Po končanem uradnem delu so se vsi obiskovalci družili ob sproščenem klepetu ob zakuski, in proslavili to visoko obletnico zadružništva na Sevniškem še v malo drugačnem vzdušju.FOTO GALERIJA:


112 views0 comments